Társadalomtudományi képzési terület – szakos rangsorok

Az igen divatos társadalomtudományi szakok közül azokat mutatjuk be, melyek sokak pályaképében központi szerepet játszanak. Ehhez az érdeklődéshez ugyanakkor többnyire magas szakmai teljesítmény is társul, vagyis a társadalomtudományi területen a gyakorlatiasság és az elméleti háttér gyakran jól összeér.

Bár korábban tapasztalható volt némi kampány a kommunikációs képzésekkel szemben, ma is van akkora az érdeklődés, hogy 16 képzőhelyet is elbír a szak. A Corvinus ezek közül minden tekintetben az első helyen áll, bár a teljesítmény-mutatókban szorosan követi az ELTE BTK. Azonban az elsőhelyes jelentkézesek tekintetében nayg a Corvinus előnye. A debreceni Bölcsészkar a pontátlagban, a Pázmány a nyelvvizsgás arányban elért jó eredménynek köszönhetően tartozik az élbolyhoz.

Az egyik leghagyományosabb társadalomtudományi szak elsőhelyes jelentkezőinek több, mint a fele az ELTE Társadalomtudományi Karát választotta. Azonban a Corvinus a teljesítményindikátorokban a legjobb eredményt mutatja, így a rangsort ő vezeti. A jóval kisebb hallgató-vonzó képességű karok közül a legjobb eredményt a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara érte el.

Az átlagpontok és nyelvvizsgások aránya tekintetében magas szinten kiegyenlített a nemzetközi tanulmányok szak legjobbra értékelt képzőhelyeinek teljesítménye – azonban az elsőhelyes jelentkezők fele a Corvinust jelölte meg, ami at ELTE TÁTK-kal kiegészülve már nagyon jelentős arány-etolódás ezen két intézmény felé. A Corvinusra került be emellett még a tanulmányi versenyesek kétharmada is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .