Orvos- és egészségtudományi képzési terület szakos rangsorai

Az orvosképzés domináns intézménye továbbra is a Semmelweis Egyetem, amit egymagában annyi jelentkező jelölt meg első helyen, mint a másik három orvosképzőt együtt. A nagyobb létszám is magyarázza, hogy a nyelvvizsgások aránya ugyanakkor itt alacsonyabb, mint két másik intézményben – a felvettek pontátlaga viszont kiemelkedően magasabb a többiekénél.

Az ápolás és betegellátás intézményi háttere a leginkább széleskörű, nyolc egyetemre vettek fel ilyen érdeklődésű továbbtanulókat. A legtöbbet a Semmelweisre, de a Pécsi Tudományegyetem is jelentős számú hallgatót képez. Az átlagpontszám tekintetében a SE mellett, igen közel az ő pontszámához a Szegedi Tudományegyetem emelkedik a mezőnyből.

A fogorvosi képzésre felvettek között legmagasabb a nyelvvizsgások aránya, ezen belül is a Szegedi Tudományegyetem Fogorvosi Karán. A középiskolás versenyek viszont nem igazán vonzották ezeket a diákokat…

A gyógyszerész szakon a leginkább kiegyenlített a hallgatók kiválósága. Miközben a Semmelweis arányaiban itt is domináns, a pontátlagban kisebbek a különbségek, a nyelvvizsgások aránya pedig Pécsett és Debrecenben lényegesen magasabb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .