USNEWS Ranking – változatlan magyar pozíciók

A US News rangsorában a magyar egyetemek régiós pozíciója nem változott érdemben a többi intézményhez képest, miközben néhányuk helyezése javult. A lényegében minden globális rangsorban jelentősen előttünk lévő Prága, Varsó és Krakkó mellett itt Ljubljana és Belgrád is a legmagasabbra értéket magyar egyetem, az ELTE előtt áll. Viszont a budapesti egyetem pozíciója 20 helyet javult 2019-hez képest, idén a 414. lett. A Semmelweis Egyetem helyezése is javult (10 helyet, így most a 672.) és a többi intézmény pozícióváltozásának is köszönhetően hárommal kevesebb intézmény van előtte a régióból. Debrecen ugyanilyen helyezésszáma viszont 37 helynyi visszalépést jelent. Még többet romlott a BME, azonban, 944-ról 1020-ra, de mégis jóval kevesebb régiós intézmény van előtte, mint tavaly – ebben a pozíciós dimenzióban sokkal nagyobbak a mozgások, mint feljebb. Hasonló okok magyarázzák, hogy Pécs rosszabb helyezéssel számmal (1131 az tavalyi 1125 után)került ebben az összevetésben előbbre.

A többi ország esetében az Aalto Egyetem jelentős, közel 80 helyezésnyi visszaesése a figyelemreméltó, mivel az intézmény az egyik mintája a hazai egyetemi változásoknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .