Az MBA képzéseket az amerikai intézmények uralják 2017-ben is

Évente adja ki kvalitatív és kvantitatív elemeket egyaránt tartalmazó módszertannal a The Economist, a világ egyik legtekintélyesebb gazdasági lapja az MBA képzések  rangsorát. Idén is az USA-beli programok vezetik a rangsort, az első, nem amerikai intézmény a 15. helyen a francia HEC School of Management, Paris. A többi európai intézmény között a legtöbb az egyesült Királyságban és Németországban működik – kelet-európait egyet sem rangsorolnak.

Az élbolyban természetesen ott vannak a világ vezető egyetemi között számontartott Harvard, UCLA,  Berkeley, Stanford Business School-jai is, az első helyre pedig (miután öt éven át a University of Chicago – Booth School of Business állt az első helyen) a tavaly másodikként rangsorolt Northwestern University – Kellogg School of Management  képzés került (2004-ben már egyszer vezették a rangsort). A The Economist számításai szerint az itt végzett diákok 97%-a három hónapon belül talál állást és mintegy háromnegyedével emelkedik a fizetésük is.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .